fbpx

Burgere, milkshake og countrymusik: Ny grillbar åbner i tidligere tøjbutik i Ribe

Den tidligere tøjbutik Fröken laves om til grillbaren Alabama, der åbner dørene til oktober.

Til oktober slår grillbaren Alabama dørene op i de lokaler, der tidligere husede tøjbutikken Fröken. Det er folkene bag Porsborgs Gastro Bar, der står bag stedet, og som har skabt konceptet med burgere, milkshakes, hotdogs, donuts og øl i de 140 kvadratmeter store lokaler.

Ribe: Rygterne har rumsteret i Ribe lige siden tøjbutikken Fröken rykkede i nye lokaler hos Ribe Jernindustri, og siden der er sat papir for vinduerne i Saltgade 1, og håndværkerne er rykket ind, har rygterne kun taget til i styrke.

Men 1. oktober er det så vidt, at de nye beboere i lokalet kan slå dørene op til et nyt gå ud-sted i Ribe, når grillbaren Alabama åbner med burgere, hotdogs, donuts, milkshakes, friture, øl og hjemmerørt mayo.

Vi har kunnet se, at folk har kunnet lide vores arrangementer med hotdogs og burgere, så vi har flirtet med tanken om en grillbar i de seneste godt 18 måneder.

Bag Alabama står holdet, som også idag driver restaurationsvirksomheden Porsborgs. Herfra forklarer Bjarne Christensen, at Alabama vil servere helt anderledes mad end det koncept, man kender fra Porsborgs Gastro Bar på Torvet, og at stilen bliver hen ad en amerikansk diner med countrymusik i højttalerne og klassisk, snasket grillmad – dog kombineret med nordisk kvalitet og en sans for de gode råvarer samt anderledes smagssammensætninger.

Flirtet med grillbar

– Alabama er egentlig en videreføring af et tema med burger og bajere, som vi har haft succes med på gastrobaren. Porsborgs Gastro Bar har taget en retning, vi rigtigt godt kan lide og er idag et populært spisested på et relativt højt gastronomisk niveau. Vi har altid svoret, at vi aldrig ville have en frituregryde der, så Alabama ser vi som en naturlig videreføring med lidt mere simpelt og syndigt mad, hvor vi kan få lov til, at lege med alt det, som vi ikke længere synes passer 100 pct. ind i Porsborgs-universet, siger Bjarne Christensen.

Rasmus Errebo, som er partner og madudvikler i Porsborgs, forklarer, at Alabama bliver luksus-junk til priser, hvor alle kan være med, og man har i de nye lokaler indrettet både køkken og bygget en kæmpebar for at lave et sted til en helt anden målgruppe. Alt sammen peppet op med shufflebord og popcorn.

– Vi har kunnet se, at folk har kunnet lide vores arrangementer med hotdogs og burgere, så vi har flirtet med tanken om en grillbar i de seneste godt 18 måneder. Vi kan både lide gourmet og grill, og derfor laver vi nu to forskellige restauranter med to vidt forskellige fokusområder, og vi glæder os bare rigtigt meget til at åbne, siger Rasmus Errebo.

Helt ny butik

Og hvad er så relationen mellem Porsborgs og Alabama? Den nyslåede køkkenchef ved Alabama, Thomas Christensen, forklarer, at grillbaren er en helt ny butik, som i og for sig intet har med Porsborgs at gøre, og Bjarne Christensen uddyber, at med undtagelse af ledelsen og en erfaring fra Porsborgs, som man naturligvis gør brug af, så er der egentlig ikke en relation mellem Porsborgs og Alabama.

- Alabama er en selvstændig enhed og virksomhed, som skal stå på egne ben og med sin egen strategi. Det gælder såvel drift som stab, som den daglige ledelse og udviklingen af butikken og produktet