fbpx

Populær burgerbar udvider til Fanø

Alabama slog i oktober 2020 dørene op til en ny type grillbar i Ribe, og konceptet herfra kan fra 1. juli nydes på Fanø.

Grillkonceptet Alabama udvider salget af sine populære burgere, donuts og shakes fra Ribe til Fanø. Alabama åbner til juli en særlig Grab & Go Kiosk ved stranden på Fanø, der indtil videre kun skal være åben i højsæsonen, men ejerne har kig på Fanø for en mere permanent restauration.

Ribe: I oktober 2020 slog burgerbaren Alabama dørene op til en ny type luksusgrill i Ribe, men allerede nu er Alabama klar til at tage skridtet videre.

Ejerne af Alabama, der også driver gastrovirksomheden Porsborgs i Ribe, begynder fra 1. juli et helt nyt kioskkoncept, der bliver en kombination af Alabama-burgere, shakes, gode øl, økologiske safter og flere typer af is.

Selv omtaler de det nye koncept som Alabama Light, men officielt får stedet navnet Alabama Grab & Go, og kommer til at ligge i første klitrække på stranden ved Fanø Bad i de lokaler, der i flere år har rummet Ishuset som sidste bastion inden stranden.

Strandbar

Bjarne Christensen, der ejer Alabama sammen med kok Rasmus Errebo, har store forventninger til at åbne med burgere og shakes 1. juli, og han forklarer, at man igennem længere tid har haft kig på Fanø som en udvidelse af Alabama-restauranten i Saltgade i Ribe.

– Fanø kan bare et eller andet. Vi elsker selv at komme der med vores familier og derfor har vi lavet en del research omkring Fanø, siger Bjarne Christensen, der netop i dette arbejde stødte på muligheden for at åbne op i Ishuset.

Det vil blive strandbar-agtigt med klassiske Alabama-burgere, hotdogs, shakes og vores specielle iscroissanter, og når jeg har været i området og talt med folk, så glæder de sig til, at der kommer mere gang i den del af Fanø, og at de dermed kan få mere god mad at vælge imellem.

Bjarne Christensen regner ikke med at skulle konkurrere med Fanøs mange kroer og restauranter, men primært servicere strandgæster og turister, der slår et hurtigt smut forbi.

Ikke kun et enkelt sted

De foreløbige planer lyder på at holde åbent i højsæsonen fra 1. juli til 1. september, men Alabama vil samtidig gerne se, hvor lang tid de kan trække sæsonen. Dette især med tanke på at blive klogere på livet på Fanø i forhold til den research, ejerne laver i forhold til, om der er basis for en mere permanent burgerbar på Fanø. Men også i forhold til Alabama Grab & Go kan der være mere på vej.

– Når vi laver et så stort forarbejde, som vi har gjort her, gør vi det ikke kun for et enkelt sted. Vi stabler noget på benene for eventuelt også at kunne åbne andre steder, siger han og uddyber, at men endnu ikke har planer for mere præcise adresser for Alabama Grab & Go.

- Når vi laver et så stort forarbejde, som vi har gjort her, gør vi det ikke kun for et enkelt sted. Vi stabler noget på benene for eventuelt også at kunne åbne andre steder.