fbpx

Kendt makkerpar åbner ny burgerbar i Esbjerg: Alabama er luksusgrillbar taget ned på jorden

Burgerbaren Alabama, som i forvejen ligger i Ribe og har planer om åbning på Fanø, slår i første halvår 2022 dørene op til en restaurant i Englandsgade i Esbjerg.

Burgerbaren Alabama åbner i Englandsgade. Allerede nu er ejerne på jagt efter 10-20 ansatte til stedet, som ventes at åbne i første halvår af 2022.

Esbjerg: Bland den klassiske amerikanske grillbar med nordiske tendenser og gode råvarer og bind det sammen med støvet amerikansk countrymusik.

Sådan beskriver Esbjergs nye burger-restaurant i en ultrakort beskrivelse sig selv.

Stedet hedder Alabama, og det åbner i Englandsgade mellem Skolegade og Kongensgade i lokalerne, der tidligere tilhørte Byens Bistro og Café Le Chi.

Ejerne bag den esbjergensiske nyåbning er heller ikke hvem som helst, men det lokalkendte makkerpar bag restaurations- og gastronomivirksomheden Porsborgs Gastro Bar i Ribe.

Rasmus Errebo, som tidligere har huseret på det danske kokkelandshold, har sammen med Bjarne Christensen, der har sit speciale indenfor design og forretningsudvikling, fundet hinanden i et gensidigt inspirerende krydsfelt, hvor de for tre-fire år siden etablerede sig.

Ved siden af klassisk restaurationsdrift med mad på højt niveau har de to haft en ambition om tage samarbejdet ned i øjenhøjde med en grillbar, der anvender gode råvarer.

Alabama er svaret

De har løbende testet konceptet i regi af Porsborg med titlen ”burgere og bajere,” hvor forskellige burgermenuer er blevet kombineret med øl fra forskellige lande rundt i verden, og sidste år åbnede den første Alabama i Ribe. Tidligere har makkerparret også meddelt, at der er planer om åbning af en Alabama på Fanø.

Vi kan godt lide at lege med tingene, som ikke skal være statiske, hvorfor vi også kommer til at lave om i menuerne hver 3.-4. måned.

Og de lægger ikke skjul på, at Alabama vedkender sig det, de betegner som syndig og ”greasy” mad.

”Alabama er svaret på dine bønner. Det er syndens hule med fantastisk mad fra grilluniverset, vulgære milkshakes, kolde øl af høj kvalitet og donuts, du troede kun fandtes i drømme. Alabama er rammen om de grin, der får maven til at gøre ondt, og de stunder vi ville ønske varede ved,” skriver de således på hjemmesiden.

Skal finde ansatte

De erklærer sig også meget tilfredse med beliggenheden i Esbjerg mellem Skolegade og Kongensgade, og i forhold til, hvad der venter Alabamas esbjergensiske gæster, siger han:

– De kan se frem til en moderne grillbar, som skal danne rammen om gode frokoster og et sted, som kan være udgangspunktet for en hyggelig aften i byen. Vi kan godt lide at lege med tingene, som ikke skal være statiske, hvorfor vi også kommer til at lave om i menuerne hver 3.-4. måned.

Rasmus Errebo (t.v) og Bjarne Christensen, som står bag Porsborg i Ribe, åbner en Alabama burgerbar i Esbjerg. Arkivfoto: JV

Ifølge Bjarne Christensen får Alabama behov for mellem 10 og 20 henholdsvis fuldtids- og deltidsansatte, som man allerede nu er i færd med rekrutteringen af.

Alabama får i lokalet i Englandsgade omkring 60 spisepladser indenfor og 30 uden for til brug i sommerhalvåret.

Åbningsdatoen er endnu ikke fastsat, men den ventes at blive i første halvår af 2022.