fbpx

Boost din burger med Arla Pros nye ostesauce.

Arla Pro bestilte os til at udvikle en række produkter med udgangspunkt i deres nye ostesauce. Det kom der ikke alene en fed proces ud, men også nogle lækre og utraditionelle burgere og hotdogs.

Den perfekte burger er en arkitektonisk bedrift. Som Rundetårn og Den Sorte Diamant er den bygget stykke for stykke – med teknisk flair og grundig omtanke. Men modsat arkitekturperlerne kræver det ikke en ingeniør- eller arkitektuddannelse at bygge en perfekt burger. Lidt opmærksomhed på nogle få detaljer vil rent faktisk kunne forvandle den fra god nok til spektakulær.

Overview

Rasmus Errebo står sammen med Bjarne Christensen bag burger­ kæden Alabama. Spørger man ham, bør man give osten lidt ekstra kærlighed. Det er en af grundene til, at han har takket ja til at teste Arla Pros ostesauce – og lade
den indgå i de forskellige burger­ opskrifter, du finder i denne e­bog.

Her optræder den blandt andet som dip til snacks, som sauce til hotdogs og som bærende element i en mac & cheese­burger. Og netop alsidigheden er ifølge Rasmus Errebo en af ostesaucens helt store styrker:

“Den kan bruges på mange forskellige måder, og det er virkelig positivt. Den har ostesmagen, uden den bliver dominerende, og derfor tillader den, at andre ingredienser kan få lov til at smage igennem. Så jeg ser den mere som en base, der kan beriges alt efter, hvor man gerne vil hen smagsmæssigt.”

Vi håber, at vi med de forskellige opskrifter fra Rasmus Errebo kan være med til at inspirere til endnu mere opmærksomhed på de
små detaljer – og til endnu mere burgermagi rundt om i hele landet.

Jeg vil gerne sige 1000 tak for indsatsen i dag, det var intet mindre en formidabelt. Vi nåede langt mere end jeg kunne håbe på. Alt var bare ”spitzen klasse”, det spillede virkelig. Rasmus og Bjarne, I leverede langt over det jeg havde turde håbe og det var en fryd at arbejde sammen med jer. I er i den grad et meget vigtigt element i at denne bog bliver ”top fed” eller på jysk total ”bred ymer”.

Proces

Blandede bolcher indtryk fra photoshoot-session hos Montgomery i Århus.

Lidt burger-baggrund

En burger er ikke bare en burger. Og opskriften på, hvad en ultimativ en af slagsen består af, og hvornår på dagen den med fordel kan indtages, ændrer sig over tid.

BEARNAISE & POTATO BURGER

Vegetarburger baseret på sprød kartoffel-rösti, crisp salat, rustikke og syltede agurker samt en kold bearnaise-dressing.

Fuld gas

MAC & CHEESE

Knasende salat, sprødstegt oksekødsbøf (20%), frisk tomat. En fed Mac & Cheese lavet på smeltet ostesauce og en smule fløde, og til sidst vendt i rigelige mængder friske urter. Sidst syltede rødløg.

Når et billede ikke fortæller hele hostorien.

GREASY CHEESE BUN

En ordentlig basse med stegte blomkål, mayonnaise og en velvoksen svinekotelet. Hertil friske rødløg, lun ostesauce. Toppen af bollen “dyppes” i den lune ostesauce og pyntes af med frisk grøn karse og urter.

READY, SET, STEAK

Ribeye steak, blancheret spinat, grillede skalotteløg og en rørt bearnaise på en base af ostesauce. Kan det overhovedet gå galt?

FRENCH DAWG

Inspireret af den klassiske “Franske hotdog”, har vi her hjemmebagt brød, krydret pølse, sprødstegt bacon og frisk chili i skøn forening med lun ostesauce. Til sidst, naturligvis, lidt af det grønne.

Fuld gas

CHEESY SURPRISE

Kan man fryse ostesauce og komme det ind i en oksekødsbøf? Lad os prøve…

Derudover knasende lækker salat, friske og saftige tomater sammen med en gulerodskimchi med knald på smagen.

Blev du ikke overrasket?!

Den kan bruges på mange forskellige måder, og det er virkelig positivt. Den har ostesmagen, uden den bliver dominerende, og derfor tillader den, at andre ingredienser kan få lov til at smage igennem. Så jeg ser den mere som en base, der kan beriges alt efter, hvor man gerne vil hen smagsmæssigt.

Færdige produkter